Βασικά στοιχεία του βελονιού: 5 βασικές βελονιές που πρέπει να γνωρίζει κάθε αρχάριος

Βασικά στοιχεία του βελονιού: 5 βασικές βελονιές που πρέπει να γνωρίζει κάθε αρχάριος

31 Μαΐου, 2023 0 By admin
Rate this post

Βασικά στοιχεία του βελονιού: 5 βασικές βελονιές που πρέπει να γνωρίζει κάθε αρχάριος

Το βελόνι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους χειροτεχνίας και ραπτικής σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα απλό, αλλά αποτελεσματικό εργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσετε μια πληθώρα διαφορετικών σχεδίων και μοτίβων. Αν είστε νέος στο βελονάκι, υπάρχουν κάποιες βασικές βελονιές που πρέπει να μάθετε.

1. Βελονιά πλακέ: Η βελονιά πλακέ είναι η πιο απλή και βασική βελονιά στο βελόνι. Χρησιμοποιείται για να δέσετε δύο κομμάτια υφάσματος μαζί. Για να την κάνετε, εισάγετε το βελόνι στο ύφασμα από το κάτω μέρος και στη συνέχεια περάστε το από το πάνω μέρος προς τα κάτω.

2. Βελονιά πίσω: Η βελονιά πίσω είναι ακριβώς όπως η βελονιά πλακέ, αλλά αυτή τη φορά περνάτε το βελόνι προς τα πίσω από το ύφασμα αντί για το πάνω μέρος.

3. Βελονιά του σωρού: Η βελονιά του σωρού χρησιμοποιείται για να δημιουργήσετε μια σειρά από συνεχόμενα σημεία. Αρχίζετε από το κάτω μέρος του υφάσματος και περνάτε το βελόνι στο πάνω μέρος, δημιουργώντας ένα σημείο. Στη συνέχεια, εισάγετε το βελόνι κοντά στο σημείο αυτό και βγάζετε το βελόνι από το υφασμα, δημιουργώντας ένα άλλο σημείο.

Πώς να πλέξετε με επιτυχία: Οδηγός για αρχάριους

Το πλέξιμο είναι μια χαλαρωτική και δημιουργική δραστηριότητα που μπορεί να σας βοηθήσει να εξελίξετε τις δεξιότητές σας και να δημιουργήσετε όμορφα αξεσουάρ για τον εαυτό σας ή για δώρο σε φίλους και οικογένεια. Αν είστε αρχάριος στο πλέξιμο, μην ανησυχείτε! Με ορισμένες βασικές τεχνικές και λίγη υπομονή, μπορείτε να μάθετε να πλέκετε εύκολα και με επιτυχία.

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό υλικό. Το μαλλί και το βαμβάκι είναι καλές επιλογές για αρχάριους, καθώς είναι εύκολο να πλέκονται και να δημιουργούνται όμορφα αποτελέσματα. Επιλέξτε ένα νήμα σε μια ελκυστική απόχρωση και ένα κατάλληλο μέγεθος βελονιάς.

Μετά, πρέπει να μάθετε τα βασικά στοιχεία του πλεξίματος. Η πιο απλή τεχνική είναι το ευθύ πλέξιμο. Για να κάνετε ευθύ πλέξιμο, στηριχτείτε σε ένα κλαδί ή μια άλλη σταθερή επιφάνεια και κρατήστε τη βελονιά με το νήμα στο δεξί χέρι. Ξεκινήστε προσθέτοντας μια βελονιά στο νήμα και στη συνέχεια επαναλαμβάνοντας το ίδιο πάνω κάτω κίνηση.

Όταν έχετε μάθει τα βασικά στοιχεία, μπορείτε να δοκιμάσετε πιο προηγμένες τεχνικές, όπως το πλέξιμο στρογγυλών και ελαστικών αντικειμέ

Μάθετε βασικές βελονιές πλεξίματος στο λεπτό

Μαθαίνοντας βασικές βελονιές πλεξίματος στο λεπτό μπορεί να φανεί δύσκολο, αλλά είναι ένα χαριτωμένο και χρήσιμο χόμπι που μπορεί να σας χαλαρώσει και να βοηθήσει να δημιουργήσετε όμορφα πράγματα. Αν θέλετε να μάθετε, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με τις βασικές βελονιές.

Η πρώτη βελονιά που πρέπει να μάθετε είναι η απλή βελονιά. Για να την κάνετε, πρέπει να περάσετε τη βελόνα μέσα από την άκρη του νήματος και να την τοποθετήσετε στο αριστερό χέρι. Στη συνέχεια, περάστε τη βελόνα μέσα από το πρώτο σημείο που θέλετε να πλέξετε και τραβήξτε την προς τα πάνω. Επιτρέψτε στο νήμα να ολοκληρώσει την πτώση του στο αριστερό χέρι.

Η δεύτερη βελονιά είναι η πλεκτή βελονιά. Για να την κάνετε, πρέπει να περάσετε τη βελόνα μέσα από το πρώτο σημείο που θέλετε να πλέξετε, αλλά αντί να τραβήξετε τη βελόνα προς τα πάνω, περάστε την μέσα από το δεύτερο σημείο. Τραβήξτε τη βελόνα προς τα πάνω και επιτρέψτε στο νήμα να ολοκληρώσει την πτώση του στο αριστερό χέρι.

Η τρίτη βελονιά είναι η αυξητική βελονιά. Για να την κάνετε, πρέπει να περάσετε τη βελόνα μέσα από το πρώτο σημείο που θέλετε να πλέξετε και να τραβήξετε το νήμα προς τα πάνω. Στη συνέχεια, πρέπει να περάσετε τη β

Πώς να πλέξετε επαγγελματικά: Βασικές βελονιές για νέους

Αν ψάχνετε για ένα επαγγελματικό και δημιουργικό χόμπι, το πλέξιμο μπορεί να είναι αυτό που ψάχνετε! Είναι ένας τρόπος για να αποδείξετε την δημιουργικότητά σας και να δημιουργήσετε κάτι όμορφο και χρήσιμο ταυτόχρονα. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μια εισαγωγή στις βασικές βελονιές που χρησιμοποιούνται για το πλέξιμο, ιδανικό για νέους που θέλουν να μάθουν.

Η πρώτη βελονιά που πρέπει να μάθετε είναι η βελόνα πλεξίματος. Αυτή η βελόνα έχει τη μεγαλύτερη χρήση στο πλέξιμο και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ευθειών και απλών σχεδίων. Η δεύτερη βελονιά είναι η βελόνα πλεξίματος πουλοβεριού. Αυτή η βελόνα είναι πιο μεγάλη από τη βελόνα πλεξίματος και χρησιμοποιείται κυρίως για να πλέξετε πουλόβερ και άλλα πλεκτά που απαιτούν μεγαλύτερη βελόνα.

Η τρίτη βελονιά που πρέπει να μάθετε είναι η βελόνα καλτσών. Αυτή η βελόνα είναι λεπτή και μακριά και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κάλτσων και άλλων μικρών πλεκτών αντικειμένων. Τέλος, η τέταρτη βελονιά είναι η βελόνα πλεξίματος σταυροβελονιάς. Αυτή η βελόνα χρησιμοποιείται για να δημιουργήσετε το πλέγμα σταυροβελονιάς.

Όταν πλέκετε, είναι σημαντικό να θυμάστε να κρατάτε τη βελόνα σταθερά και να μ

Βασικές βελονιές πλεξίματος για αρχάριους: Οδηγός

Αν είστε αρχάριοι στο πλέξιμο, η εκμάθηση των βασικών βελονιών είναι απαραίτητη. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας μάθουμε τις βασικές βελονιές πλεξίματος, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε το πλέξιμο του πρώτου σας κομματιού.

Η πρώτη βελονιά είναι η βελόνα πλεξίματος. Αυτή η βελόνα χρησιμοποιείται για το πλέξιμο ίσιων βελονιών, όπου εισάγετε τη βελόνα από τη δεξιά πλευρά του πλεκτού και την περνάτε μέσα από τη βελόνα του αριστερού κάγκελου.

Η δεύτερη βελονιά είναι η βελόνα ανάποδου πλεξίματος. Αυτή η βελόνα χρησιμοποιείται για το πλέξιμο ανάποδων βελονιών, όπου εισάγετε τη βελόνα από τη δεξιά πλευρά του πλεκτού και την περνάτε μέσα από τη βελόνα του αριστερού κάγκελου από πίσω.

Η τρίτη βελονιά είναι η βελόνα διπλού πλεξίματος. Αυτή η βελόνα χρησιμοποιείται για να δημιουργήσετε την πλεκτή μπροστινή και πίσω πλεκτή βελόνα. Εισάγετε τη βελόνα από τη δεξιά πλευρά του πλεκτού, αλλά αντί να την περάσετε μέσα από τη βελόνα του αριστερού κάγκελου, τη διαχωρίζετε στη μέση και περνάτε το κάθε μέρος μέσα από τη βελόνα του αριστερού κάγκελου.

Τέλος, η τέταρτη βελονιά είναι η βελόνα με κλειστή μύτη. Αυτή η βελόνα χρησιμοποιείται για το πλέξιμο λαιμόκοψης και ά

Ξεκινήστε το πλέξιμο: Βασικές βελονιές για αρχάριους

Το πλέξιμο μπορεί να είναι μια χαλαρωτική δραστηριότητα και μια καλή ευκαιρία για να δημιουργήσετε όμορφα ρούχα και αξεσουάρ. Αν είστε ένας νέος στον κόσμο του πλεκτικού, τότε οι βασικές βελονιές είναι το σημείο εκκίνησης σας.

Η πρώτη βελονιά που πρέπει να μάθετε είναι η βελόνα δεξιάς. Κρατήστε τη βελόνα στο δεξί σας χέρι και το νήμα στο αριστερό σας χέρι. Στη συνέχεια, περάστε το νήμα στην κορυφή της βελόνας και σφίξτε το λίγο. Πιάστε τη βελόνα σταθερά και αρχίστε να περνάτε τη βελόνα μέσα και έξω από το νήμα για να δημιουργήσετε βελονιές.

Η δεύτερη βελονιά είναι η βελόνα αριστεράς. Αν είστε αριστερόχειρας, τότε αυτή η βελονιά θα είναι πιο φυσική για εσάς. Κρατήστε τη βελόνα στο αριστερό σας χέρι και το νήμα στο δεξί σας χέρι. Με αυτήν τη βελόνα, θα περάσετε τη βελόνα από τα πίσω μέρη των βελονιών για να δημιουργήσετε τις βελονιές σας.

Η τρίτη βελονιά που πρέπει να μάθετε είναι η βελόνα λωρίδας. Αυτή η βελονιά χρησιμοποιείται για να δημιουργήσετε μια λωρίδα ή ένα φάσμα από πλεκτό ύφασμα. Κρατήστε τη βελόνα στο δεξί σας χέρι και το νήμα στο αριστερό σας χέρι. Περάστε τη βελόνα μέσα και έξω από τις βελόν

Βασικές βελονιές πλεξίματος για νέους

Το πλέξιμο είναι μια χειροτεχνία που απαιτεί πολλή υπομονή, αλλά μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητική και χαλαρωτική. Για τους νέους στο πλέξιμο, οι βασικές βελονιές είναι ουσιώδεις για να μπορούν να ξεκινήσουν και να δημιουργήσουν όμορφα πλεκτά έργα.

1
2

Η πρώτη βασική βελονιά που πρέπει να μάθει κανείς είναι η “απλή βελονιά”. Για να κάνετε αυτήν τη βελονιά, απλώς εισάγετε τη βελόνα στη βάση του πλεκτικού βελονιού και φέρτε την κλωστή από την κάτω πλευρά του έργου σας, έπειτα φέρτε τη βελόνα από την κορυφή προς τα κάτω μέσα από την επόμενη πλεξούδα.

Η δεύτερη βασική βελονιά είναι η “βελονιά για διπλό πλέξιμο”. Αυτή η βελονιά δημιουργεί μια πυκνότερη υφή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσετε πανωφόρια ή κάλτσες. Για να κάνετε αυτήν τη βελονιά, εισάγετε τη βελόνα μέσα από την επόμενη πλεξούδα, αλλά αυτή τη φορά φέρτε τη βελόνα και κλωστή μέσα από την προηγούμενη πλεξούδα.

Τέλος, η τρίτη βασική βελονιά είναι η “βελονιά για ραφή”. Αυτή η βελονιά χρησιμοποιείται για να συνδέσετε δύο κομμάτια πλεκτού, όπως για να ράψετε τα μανίκια σε ένα πουλόβερ. Απλώς εισάγετε τη βελόνα μέσα από το ένα κομμάτι πλεκτού και στη συνέχεια στο άλλο, φέρνοντας τη βελό

Τα πρώτα βήματα στο πλέξιμο: Βασικές βελονιές

Το πλέξιμο είναι μια δημοφιλής τέχνη που μπορεί να προσφέρει αμέτρητες ώρες χαλάρωσης και δημιουργίας. Αν είστε αρχάριος στο πλέξιμο, οι βασικές βελονιές είναι ουσιαστικές για να ξεκινήσετε.

Η πρώτη βελονιά που πρέπει να μάθετε είναι η απλή βελονιά. Για να την κάνετε, τοποθετήστε τη βελόνα με το νήμα στο αριστερό χέρι και τη δεξιά βελόνα στο δεξί χέρι. Στη συνέχεια, διαπλέκετε το νήμα μέσα και έξω από τα καλούπια της βελόνας, εναλλάσσοντας τις δύο βελόνες. Με αυτήν τη βελονιά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απλό πλέγμα για να ξεκινήσετε ένα έργο.

Η δεύτερη βελονιά που πρέπει να μάθετε είναι η πλεκτή βελονιά. Για να την κάνετε, τοποθετήστε τη βελόνα με το νήμα στο αριστερό χέρι και τη δεξιά βελόνα στο δεξί χέρι. Στη συνέχεια, τυλίγετε το νήμα γύρω από τη δεξιά βελόνα και στη συνέχεια διαπλέκετε το νήμα κάτω από και μέσα από το καλούπι της αριστερής βελόνας. Αυτή η βελονιά σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια πυκνότερη υφή στο έργο σας.

Η τρίτη βελονιά που πρέπει να μάθετε είναι η αύξηση. Η αύξηση σας επιτρέπει να αυξήσετε τον αριθμό των βελονιών στο έργο σας. Για να κάνετε αύξηση, απλώς πλέκετε δύ

Μάθετε να πλέκετε με αυτοπεποίθηση: Οδηγός για αρχάριους

Το πλέξιμο είναι μια υπέροχη δραστηριότητα που συνδυάζει τη δημιουργικότητα και τη χαλάρωση. Αν είστε αρχάριος και θέλετε να μάθετε να πλέκετε, μην ανησυχείτε – είναι πολύ εύκολο! Με αυτόν τον οδηγό για αρχάριους, θα μπορείτε να πλέξετε με αυτοπεποίθηση σε λίγο χρόνο.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να διαλέξετε το κατάλληλο νήμα και βελόνες για το είδος του πλεκτού που θέλετε να φτιάξετε. Υπάρχουν πολλά είδη νημάτων και βελόνες για διαφορετικούς τύπους πλεξίματος, οπότε είναι καλό να ρωτήσετε σε ένα κατάστημα πλεξίματος για συμβουλές.

Αφού έχετε τα απαραίτητα εργαλεία, μπορείτε να ξεκινήσετε το πλέξιμο. Μια καλή αρχή είναι να μάθετε το βασικό σημείο πλεξίματος, το “πλεκτό” ή “knit” στα αγγλικά. Αυτό το σημείο δημιουργεί μια όμορφη, αλλά απλή υφή και είναι ιδανικό για αρχάριους. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube που μπορείτε να παρακολουθήσετε για να μάθετε πώς να πλέξετε το βασικό σημείο.

Αφού μάθετε το βασικό σημείο, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά σχέδια πλεξίματος και να δημιουργήσετε όμορφα κομμάτια. Μην ανησυχείτε αν κάνετε λάθη στην αρχή – το πλέξιμο είναι μια διαδικασία μάθησης και το πρακτικό είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθείτε.

Σε συν

Βασικές βελονιές πλεξίματος για κάθε αρχάριο

Εάν είστε αρχάριος στο πλέξιμο, μπορεί να ακούγεται συναρπαστικό και ενθουσιαστικό το να ξεκινήσετε με τις βασικές βελονιές. Μερικές από τις σημαντικότερες βελονιές πλεξίματος για αρχάριους είναι οι απλές, πλεκτές, και αντίστροφες βελονιές.

Η απλή βελονιά είναι μία από τις πιο βασικές βελονιές. Απλά περνάτε τη βελόνα από το μπροστινό μέρος της δεξιάς βελόνας στο πίσω μέρος και το νήμα περνάει πάνω από τη βελόνα. Στη συνέχεια, τραβάτε το νήμα μέσα από τη βελόνα για να σχηματίσετε μία άλλη βρόχο.

Η πλεκτή βελονιά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς βελονιές. Για να την κάνετε, απλώς διπλώνετε το νήμα στο μέσο και τοποθετείτε το ανάμεσα στις δυο βελόνες. Στη συνέχεια, περνάτε τη δεξιά βελόνα πάνω από το νήμα και τοποθετείτε το κάτω από την αριστερή βελόνα. Στη συνέχεια, περνάτε το νήμα μέσα από τη βελόνα και τραβάτε το.

Τέλος, η αντίστροφη βελονιά είναι αντίστροφη της απλής βελονιάς. Απλά περνάτε τη βελόνα από το πίσω μέρος της δεξιάς βελόνας στο μπροστινό μέρος και το νήμα περνάει κάτω από τη βελόνα. Στη συνέχεια, τραβάτε το νήμα μέσα από τη βελόνα για να σχηματίσετε μία άλλη βρόχο.

Αυτές είναι οι βασικές βελονιές που μπορείτε να μάθετε ως αρχάριος στο πλέξιμο. Μην ξεχν