Πώς να αυξάνετε και να μειώνετε τις βελονιές στο πλέξιμο και το βελονάκι

Πώς να αυξάνετε και να μειώνετε τις βελονιές στο πλέξιμο και το βελονάκι

31 Μαΐου, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Πώς να αυξάνετε και να μειώνετε τις βελονιές στο πλέξιμο και το βελονάκι

1

Το πλέξιμο και το βελονάκι είναι δύο αγαπημένες δραστηριότητες για πολλούς ανθρώπους, αλλά η σωστή τεχνική μπορεί να είναι απόφοιτος αρκετής εξάσκησης. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλεκτές και οι πλεκτές είναι οι αυξανόμενες και μειούμενες βελονιές. Αν αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για να βελτιώσετε την τεχνική σας.

Πρώτα απ’ όλα, ας δούμε πως μπορείτε να αυξήσετε τις βελονιές. Για να κάνετε αύξηση βελονιάς, απλά ρίξτε τη βελόνα σας και πάρτε τη λωρίδα που βρίσκεται μεταξύ των δύο βελονιών και τοποθετήστε τη στην κορυφή του αριστερού δείκτη σας. Στη συνέχεια, πλέξτε όπως συνήθως και όταν φτάσετε στη λωρίδα, απλά πλέξτε την ως νήμα. Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια νέα βελονιά στο αριστερό άκρο της πλεξίματος.

Αντίθετα, για να μειώσετε τις βελονιές, ακολουθήστε αυτήν τη διαδικασία. Πλέξτε το πρώτο σημείο σας ως συνήθως, και στη συνέχεια πλέξτε τη δεύτερη βελόνα ως νήμα. Κάντε ένα πέρασμα με το αριστερό σας δάχτυλο κάτω από τις δύο βελόνες, τραβήξτε τη δεξιά βελόνα πάνω από την αριστερή βελόνα και στη συνέχεια πλέξτε όπως συνήθως. Αυτό θα δημ

Βελονιές στο πλέξιμο και το βελονάκι: Πώς να αυξήσετε και να μειώσετε

Το πλέξιμο είναι μια χαλαρωτική δραστηριότητα που μπορεί να εξελιχθεί σε μια εθιστική αγάπη. Οι βελονιές και το βελονάκι είναι τα κύρια εργαλεία για το πλέξιμο και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσετε ή να μειώσετε το πλάτος της δουλειάς σας.

Αρχικά, η αύξηση στο πλέξιμο μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως η αύξηση στη μέση, η αύξηση στις άκρες και η αύξηση μεταξύ δύο βελόνων. Για παράδειγμα, για να κάνετε αύξηση στη μέση, απλώς πρέπει να προσθέσετε ένα νήμα ανάμεσα στις δύο βελόνες.

Αντίθετα, η μείωση στο πλέξιμο μπορεί επίσης να γίνει με πολλούς τρόπους, όπως η μείωση στις άκρες, η μείωση στη μέση και η μείωση μεταξύ δύο βελόνων. Για παράδειγμα, για να κάνετε μείωση στις άκρες, απλώς πρέπει να προσθέσετε ένα νήμα στα δύο τελευταία σημεία.

Είναι σημαντικό να θυμάστε να ακολουθείτε τις οδηγίες του μοτίβου σας για την αύξηση ή τη μείωση. Επίσης, εάν δεν είστε σίγουροι για τη μέθοδο που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να αναζητήσετε βίντεο ή φωτογραφίες στο Διαδίκτυο που εξηγούν καλύτερα τη διαδικασία.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι

Οδηγός για αύξηση και μείωση βελονιών στο πλέξιμο και το βελονάκι

Το πλέξιμο είναι ένα χόμπι που απολαμβάνουν πολλοί, αλλά πολλές φορές μπορεί να είναι δύσκολο. Μία από τις πιο συνήθεις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πλεκτές είναι η αύξηση και η μείωση βελονιών. Ωστόσο, μερικοί απλοί οδηγοί μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Πρώτα απ’ όλα, το πλέξιμο απαιτεί τη χρήση βελονιών. Για να αυξήσετε τον αριθμό των βελονιών στη δουλειά σας, ξεκινήστε πλέκοντας την τελευταία βελόνα στη σειρά. Όταν φτάσετε στο τέλος της σειράς, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των βελονιών κατά μία, προσθέτοντας μία νέα βελόνα. Στη συνέχεια, συνεχίστε το πλέξιμο ως συνήθως.

Για να μειώσετε τον αριθμό των βελονιών στη δουλειά σας, θα πρέπει να πλέξετε δύο βελόνες μαζί και να πάρετε το πρώτο σημάδι για τη μείωση στο τέλος της σειράς. Στη συνέχεια, πλέξτε τις επόμενες δύο βελόνες μαζί, παράλληλα με το νήμα. Στη συνέχεια, περάστε την πρώτη βελόνα πάνω από τη δεύτερη και επαναλάβετε τη διαδικασία σε όλες τις βελόνες της σειράς.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αύξηση και η μείωση βελονιών είναι σημαντικές δεξιότητες στο πλέξιμο. Με

Απλές τεχνικές αυξήσεων και μειώσεων βελονιών στο πλέξιμο και το βελονάκι

Αν σας αρέσει το πλέξιμο και το βελονάκι, τότε ίσως να ενδιαφέρεστε για τις απλές τεχνικές αυξήσεων και μειώσεων βελονιών. Αν και μπορεί να φαίνονται δύσκολες στην αρχή, αυτές οι τεχνικές μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση της δουλειάς σας και να καθιστούν το πλέξιμο πιο ενδιαφέρον.

Η τεχνική αύξησης βελονιών χρησιμοποιείται για να αυξήσετε τον αριθμό των βελονιών που χρησιμοποιείτε στη δουλειά σας. Για να το κάνετε αυτό, απλά τυλίξτε το νήμα γύρω από τη βελόνα πριν ρίξετε μια βελόνα στο επόμενο σημείο. Αυτό θα δημιουργήσει μια νέα βελόνα και θα αυξήσει τον αριθμό των βελονιών στη δουλειά σας.

Η τεχνική μείωσης βελονιών χρησιμοποιείται για να μειώσετε τον αριθμό των βελονιών που χρησιμοποιείτε στη δουλειά σας. Για να το κάνετε αυτό, απλά ρίξτε δύο βελόνες μαζί και τυλίξτε το νήμα γύρω από τη βελόνα που ακολουθεί. Αυτό θα μειώσει τον αριθμό των βελονιών και θα δημιουργήσει μια καμπύλη στο πλέγμα σας.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις τεχνικές, είναι σημαντικό να έχετε υπομονή και να προσέχετε τη δουλειά σας. Επίσης, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε καλής ποιότητας νήμα και βελόνες για τη δουλειά σας.

2

Συνοψίζοντας, οι απλές τεχνικές αυξήσεων κ

Πώς να αυξάνετε και να μειώνετε τις βελονιές στο πλέξιμο και το βελονάκι: Ολοκληρωμένος οδηγός

Το πλέξιμο μπορεί να είναι μια χαλαρωτική δραστηριότητα, αλλά ορισμένες φορές μπορεί να γίνει αγχωτικό όταν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα των βελονιών. Αναρωτιέστε πώς να αυξήσετε ή να μειώσετε τις βελονιές στο πλέξιμο και στο βελονάκι; Μην ανησυχείτε, έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες σε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για να σας βοηθήσουμε να λύσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Πρώτα απ’ όλα, ας δούμε πώς να αυξήσετε τις βελονιές. Η αύξηση των βελονιών είναι σημαντική για να μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέδια και σχήματα στο πλέξιμο. Υπάρχουν δύο τρόποι για να αυξηθούν οι βελονιές.

Ο πρώτος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε την τεχνική της “make one” (M1). Αυτή η τεχνική σάς επιτρέπει να αυξήσετε μια βελονιά μεταξύ δύο υφαδιών. Για να το κάνετε αυτό, απλά ανοίξτε τη βελόνα και τοποθετήστε τη βελόνα στο υφάδι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη βελόνα σας για να ανεβάσετε το υφάδι στη βελόνα και να δημιουργήσετε μια νέα βελονιά.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε την τεχνική της “knit front and back” (KFB). Αυτή η τεχνική σάς επιτρέπει να αυξήσετε μια βελονιά στο ίδιο το υφάδι. Για να το κάνετε αυτό, απλά στην πρώτη βελονιά, πλέκετε

Βήμα προς βήμα οδηγός για αύξηση και μείωση βελονιών στο πλέξιμο και το βελονάκι

Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για το πώς να αυξήσετε και να μειώσετε τις βελόνες κατά το πλέξιμο είναι μια σημαντική δεξιότητα για κάθε πλεκτή. Αφού κατανοήσετε τις βασικές αρχές της αύξησης και της μείωσης των βελονών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πληθώρα υπέροχων πλεκτών σχεδίων.

Πρώτα απ ‘όλα, ας μιλήσουμε για την αύξηση βελονών. Για να αυξήσετε τις βελόνες κατά το πλέξιμο, απλώς πρέπει να προσθέσετε μια ή περισσότερες βελόνες στην πλέξη σας. Για να κάνετε αύξηση με το βελονάκι, εισάγετε το βελονάκι στην πλέξη όπως θα το κάνατε για μια κανονική πλέξη, αλλά μην το αφαιρείτε από το πλέγμα. Αντί αυτού, περάστε το νήμα πάνω από το βελονάκι και τραβήξτε το προς τα πάνω. Στη συνέχεια, προσθέστε μια νέα βελόνα στο νήμα και συνεχίστε το πλέξιμο ως συνήθως.

Αντίθετα, για να μειώσετε τις βελόνες, πρέπει να αφαιρέσετε μια ή περισσότερες βελόνες από την πλέξη σας. Μια απλή μέθοδος για τη μείωση βελονών είναι η χρήση μιας σκέτης πλέξης. Για να κάνετε αυτό, περάστε το βελονάκι μέσα από δύο βελόνες μαζί και πλέξτε τις ως ένα. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνονται δύο βελόνες σε μια.

Αυτοί είναι οι βασικοί τρόποι για να αυξήσετε και να μειώσετε βελόνες κα

Πώς να αλλάζετε το μέγεθος του πλεκτού με αύξηση και μείωση βελονιών

Το πλέξιμο είναι ένα χόμπι που απαιτεί προσοχή και δεξιοτεχνία. Μια από τις δυσκολίες που συναντούν οι πλεκτές είναι να αλλάξουν το μέγεθος των πλεκτών τους έργων. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να αλλάξετε το μέγεθος ενός πλεκτού έργου: με αύξηση και μείωση βελονιών.

Για να αυξήσετε το μέγεθος ενός πλεκτού έργου, πρέπει να προσθέσετε βελόνες. Για να το κάνετε αυτό, απλώς προσθέστε μια βελόνα στην αρχή ή το τέλος κάθε σειράς. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε βελόνες σε κάθε δεύτερη σειρά, ή σε όποια σειρά θέλετε για να αυξήσετε το μέγεθος του πλεκτού.

Για να μειώσετε το μέγεθος ενός πλεκτού έργου, πρέπει να αφαιρέσετε βελόνες. Για να το κάνετε αυτό, απλώς παραλείψτε μια βελόνα στην αρχή ή το τέλος κάθε σειράς. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε βελόνες σε κάθε δεύτερη σειρά, ή σε όποια σειρά θέλετε για να μειώσετε το μέγεθος του πλεκτού.

Πρέπει να θυμάστε ότι η αλλαγή του μεγέθους του πλεκτού επηρεάζει το πλέξιμο και την τάση του. Αν αλλάξετε το μέγεθος του πλεκτού σας, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε το μέγεθος των βελονιών σας ή τις περιστροφές σας για να διατηρήσετε την

Τεχνικές αυξήσεων και μειώσεων βελονιών για το πλέξιμο και το βελονάκι

Η τέχνη του πλεξίματος και του βελονακίου είναι ένας κόσμος δημιουργικότητας και χαλάρωσης. Ωστόσο, μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της πλεκτικής τέχνης είναι οι τεχνικές αυξήσεων και μειώσεων βελονιών. Αυτές οι τεχνικές είναι απαραίτητες για να δημιουργήσετε μια ποικιλία από σχέδια και μοτίβα στο πλέξιμο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αυξήσεων και μειώσεων βελονιών, αλλά οι πιο δημοφιλείς είναι οι αυξήσεις και μειώσεις με βελόνα (knitwise) και οι αυξήσεις και μειώσεις χωρίς βελόνα (purlwise). Οι αυξήσεις και μειώσεις με βελόνα είναι πιο εύκολες να εκτελεστούν και δημιουργούν μια σταθερή και σφιχτή υφή, ενώ οι αυξήσεις και μειώσεις χωρίς βελόνα δίνουν ένα πιο «αέρινο» αποτέλεσμα.

Για να κάνετε αύξηση με βελόνα, απλά εισάγετε τη βελόνα στην πρώτη βελόνα, χωρίς να πλέξετε το σημείο. Στη συνέχεια, πλέκετε την επόμενη βελόνα κανονικά. Για να κάνετε μείωση με βελόνα, πλέκετε τα δύο σημεία μαζί, αλλά αντί να αποσύρετε τη βελόνα μετά την πλέξη, την εισάγετε μέσα στα δύο σημεία, όπως κάνετε στην αυξητική έκδοση.

Για να κάνετε αύξηση χωρίς βελόνα, εισάγετε τη βελόνα στο σημείο όπως σ

Απλοί τρόποι αλλαγής του μεγέθους του πλεκτού με αύξηση και μείωση βελονιών

Το πλέξιμο είναι ένα χόμπι που μπορεί να είναι πολύ χαλαρωτικό και δημιουργικό. Ωστόσο, συχνά μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος πλεκτού για το έργο σας. Είτε πρόκειται να αυξήσετε είτε να μειώσετε το μέγεθος του πλεκτού σας, υπάρχουν απλοί τρόποι για να το κάνετε.

Η αύξηση και η μείωση βελονιών είναι δύο από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να αλλάξετε το μέγεθος του πλεκτού σας. Για να αυξήσετε το μέγεθος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μεγαλύτερη βελόνα από αυτή που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί το πλεκτό σας. Αντίστροφα, για να μειώσετε το μέγεθος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μικρότερη βελόνα.

Αν κάνετε αύξηση βελονιών, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερα σημεία στο πλεκτό σας. Για να το κάνετε αυτό, απλώς προσθέστε μια επιπλέον βελόνα στο έργο σας και συνεχίστε να πλέκετε όπως συνήθως. Αυτό θα δημιουργήσει μια επιπλέον σειρά στο πλεκτό σας.

Αντίθετα, αν κάνετε μείωση βελονιών, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αφαιρέσετε σημεία από το πλεκτό σας. Για να το κάνετε αυτό, απλώς πάρτε μια μικρότερη βελόνα και παραλείψ

Μάθετε πώς να αυξάνετε και να μειώνετε τις βελονιές στο πλέξιμο και το βελονάκι

Αναζητώντας το επόμενο αρχικό σας πλέξιμο έργο, μπορεί να είναι χρήσιμο να μάθετε πώς να αυξάνετε και να μειώνετε τις βελονιές στο πλέξιμο και το βελονάκι. Οι αυξήσεις και οι μειώσεις βελονιών είναι θεμελιώδεις τεχνικές για τη δημιουργία αρκετών σχεδίων πλεκτών.

Για να αυξήσετε τις βελονιές, αφήστε απλά το βελονάκι σας μπροστά από την επόμενη βελόνα και πάρτε το νήμα σας στο πίσω μέρος της δουλειάς σας. Κάντε μια περιστροφή με το βελονάκι σας και περάστε το νήμα μέσα από τη βελόνα, όπως συνήθως θα το κάνατε. Αυτή η τεχνική δημιουργεί μια νέα βελόνα και αυξάνει τον αριθμό των βελονιών στη δουλειά σας.

Για να μειώσετε τις βελονιές, πρέπει να συνδυάσετε δύο βελόνες σε μία. Πιέστε το βελονάκι στο εσωτερικό της πρώτης βελόνας και τη δεύτερη βελόνα μαζί. Κάντε μια περιστροφή και περάστε το νήμα μέσα από τις δύο βελόνες μαζί. Αυτή η τεχνική μειώνει τον αριθμό των βελονιών στη δουλειά σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι αυξήσεις και οι μειώσεις βελονιών πρέπει να γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία του σχεδίου σας για να λειτουργήσουν σωστά. Πολλά πλεκτικά σχέδια έχουν διαγράμματα για την τοποθεσία των αυξήσεων και των μειώσεων, επομένως, είναι σημαντι