Πώς να πλέξετε ένα τετράγωνο Granny: Βήμα-προς-βήμα

Πώς να πλέξετε ένα τετράγωνο Granny: Βήμα-προς-βήμα

31 Μαΐου, 2023 0 By admin
Rate this post

Πώς να πλέξετε ένα τετράγωνο Granny: Βήμα-προς-βήμα

1

Το πλέξιμο είναι μια υπέροχη δραστηριότητα που μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε κάτι όμορφο. Ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια πλεξίματος είναι το “Granny Square”. Είναι ένα τετράγωνο σχέδιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσετε κουβέρτες, μαξιλάρια, τσάντες και πολλά άλλα πράγματα.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μάθετε πώς να πλέξετε ένα τετράγωνο Granny:

Βήμα 1: Υλικά

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε μερίδες μαλλιού και μια βελόνα πλεξίματος στη σωστή διάμετρο για το επιθυμητό πάχος του νήματος.

2

Βήμα 2: Έναρξη

Ξεκινήστε βγάζοντας μια βολή στη βελόνα πλεξίματος. Στη συνέχεια, πλέξτε έναν κόμπο στο τέλος της βολής.

Βήμα 3: Αρχή του τετραγώνου

Πλέξτε 3 αέρινες μερίδες (αλυσίδα) και κάντε έναν κόμπο στην πρώτη αλυσίδα για να φτιάξετε ένα κύκλο.

Βήμα 4: Πρώτη σειρά

Κάντε 2 αέρινες μερίδες και πλέξτε 2 σταυροβάθμισης (double crochet) στον κύκλο. Κάντε μια αλυσίδα και πλέξτε άλλα 3 διπλά κρόσια στον κύκλο. Επαναλάβετε αυτό το μοτίβο για άλλες δύο φορές, δημιουργώντας ένα σύνολο από 12 κρόσια. Συνδέστε το τελευταίο κόμπο με μια αλυσίδα στην πρώτη αλυσ

Πλέξτε ένα τετράγωνο Granny: Διαδικασία από την αρχή έως το τέλος

Ένα τετράγωνο γιαγιά είναι ένα δημοφιλές σχέδιο πλεξίματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πρότζεκτς πλεξίματος. Αν αναζητάτε ένα πρότζεκτ για να κρατήσετε τα χέρια σας απασχολημένα, τότε αυτό το σχέδιο είναι ιδανικό!

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε το νήμα που θα χρησιμοποιήσετε για το σχέδιο σας. Συνήθως, χρησιμοποιούνται μεσαίου βάρους νήματα και μια βελόνα πλεξίματος 4mm.

Ξεκινήστε πλέκοντας 6 αλυσίδες και συνδέστε τις στην πρώτη αλυσίδα, δημιουργώντας έναν κύκλο. Στη συνέχεια, πλέξτε 3 αλυσίδες, που θα λειτουργήσουν ως το πρώτο σας κρόσι. Μετά, πλέξτε 2 διπλές βελονιές μέσα στον κύκλο και άλλες 3 αλυσίδες. Επαναλάβετε αυτό το σχέδιο, δημιουργώντας οκτώ κρόσια στο σύνολο.

Για την επόμενη σειρά, πλέξτε 3 αλυσίδες, πηδώντας το πρώτο κρόσι. Στη συνέχεια, πλέξτε 2 διπλές βελονιές μέσα στην επόμενη ανοχή και άλλες 3 αλυσίδες. Επαναλάβετε αυτό το σχέδιο για όλο τον γύρο, δημιουργώντας ένα κρόσι σε κάθε ανοχή.

Συνεχίστε να πλέκετε χρησιμοποιώντας αυτό το σχέδιο μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό μέγεθος του τετραγώνου. Για να ολοκληρώσετε το τετράγωνο, πλέξτε 2 αλυσίδες και συνδέστε τις στην πρώτη αλυσίδα που δ

Πώς να πλέξετε ένα τετράγωνο Granny για αρχάριους

Το πλέξιμο είναι μια χόμπι απασχολητική και ικανοποιητική. Αν είστε αρχάριος, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεκινήσετε, αλλά μην αποθαρρύνεστε! Μερικές από τις βασικές ικανότητες στο πλέξιμο περιλαμβάνουν το πλέξιμο ενός τετραγώνου Granny.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να επιλέξετε το νήμα σας και το μέγεθος των βελονιών σας. Επίσης, θα χρειαστεί να γνωρίζετε πώς να κάνετε τη βασική βελονάκια.

Για να πλέξετε ένα τετράγωνο Granny, θα πρέπει να ξεκινήσετε με τη δημιουργία μιας αλυσίδας βελονιών. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πλέξετε τρεις αλυσίδες επιπλέον για να δημιουργήσετε την πρώτη γωνία.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε ένα μοτίβο Granny Stitch. Για να πραγματοποιήσετε αυτό το μοτίβο, θα χρειαστεί να κάνετε τρεις αλυσίδες επιπλέον, περάστε το βελονάκι σας μέσα από το κάτω μέρος της αλυσίδας και πάνω από την πρώτη γωνία.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ξανακάνετε το ίδιο μοτίβο Granny Stitch ακολουθώντας το μοτίβο στην προηγούμενη σειρά. Αυτό θα δημιουργήσει ένα τετράγωνο Granny.

Για να ολοκληρώσετε το τετράγωνο, θα πρέπει να κάνετε τρεις αλυσίδες επιπλέον και να συνδέσετε την τελευταία σας βελονιά στην πρώτη αλυσίδα της σειράς.

Το πλέξιμο είναι μια τέχνη που μπορεί να ανα

Οδηγός για την πλέξη ενός τετραγώνου Granny

Η πλέξη Granny Square είναι μια διασκεδαστική και ευχάριστη τεχνική πλεξίματος, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε όμορφα τετράγωνα με διαφορετικά χρώματα και σχέδια. Το τετράγωνο Granny είναι επίσης ένα εξαιρετικό έργο για αρχάριους πλεκτές, καθώς η τεχνική είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να γίνει με λίγη πρακτική.

Προτού ξεκινήσετε την πλέξη ενός τετραγώνου Granny, θα πρέπει να επιλέξετε το νήμα και το μέγεθος βελονιάς που θα χρησιμοποιήσετε. Επίσης, θα χρειαστεί να μάθετε τις βασικές τεχνικές πλεξίματος, όπως το πλεκτό, το μονό και το διπλό πλεκτό.

Για να ξεκινήσετε την πλέξη ενός τετραγώνου Granny, πρέπει να φτιάξετε ένα μικρό κύκλο και να πλέξετε 3 αλυσίδες. Στη συνέχεια, πλέξτε 2 διπλά πλεκτά στο κύκλο και κάντε μια αλυσίδα. Επαναλάβετε αυτό το μοτίβο 2 φορές ακόμα για να ολοκληρώσετε την πρώτη σειρά.

Για την επόμενη σειρά, πλέξτε 3 αλυσίδες και στη συνέχεια πλέξτε 2 διπλά πλεκτά στον επόμενο χώρο ανάμεσα στα δύο τρίγωνα της προηγούμενης σειράς. Στη συνέχεια, πλέξτε μια αλυσίδα και επαναλάβετε αυτό το μοτίβο για όλη τη σειρά.

Για τις επόμενες σειρές, πλέξτε 3 αλυσίδες και στη συνέχεια πλέξτε 3 δ

Βήμα προς βήμα πλέξτε ένα τετράγωνο Granny

Βήμα 1: Ξεκινήστε με μια αλυσίδα από αέρια βελονιές στο μήκος που επιθυμείτε. Για ένα τετράγωνο Granny, συνήθως ξεκινάμε με μια αλυσίδα από 6-8 αέρινες βελονιές.

Βήμα 2: Κάντε μια βελονιά στη δεύτερη βελονιά από το τέλος της αλυσίδας σας.

Βήμα 3: Κάντε 3 αέρινες βελονιές και μια βελονιά στην ίδια βελόνα με την προηγούμενη βελονιά.

Βήμα 4: Επαναλάβετε το βήμα 3 για άλλες 2 φορές, δημιουργώντας ένα τετράγωνο.

Βήμα 5: Κάντε 3 αέρινες βελονιές και μια βελονιά στην επόμενη γωνία του τετραγώνου.

Βήμα 6: Επαναλάβετε το βήμα 5 για τις υπόλοιπες 3 γωνίες του τετραγώνου.

Βήμα 7: Συνδέστε το τετράγωνό σας με το υπόλοιπο κεντητό σας έργο. Για να το κάνετε αυτό, κάντε μια βελονιά σε μια γωνία του τετραγώνου και στη συνέχεια κάντε μια βελονιά στην επόμενη βελόνα στο κεντητό σας έργο.

Βήμα 8: Επαναλάβετε το βήμα 7 για τις υπόλοιπες 3 γωνίες του τετραγώνου.

Το τετράγωνο Granny είναι ένα απλό και όμορφο σχέδιο πλεξίματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν πολλά είδη κεντητών έργων, όπως κουβέρτες, μαξιλαροθήκες, τσάντες και πολλά άλλα. Ακολουθήστε αυτά τα βή

Μάθετε να πλέκετε ένα τετράγωνο Granny στο σπίτι σας

Αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι όμορφο και χρήσιμο για το σπίτι σας και να μάθετε μια νέα τέχνη, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να πλέκετε ένα τετράγωνο Granny. Αυτό το εύκολο και διασκεδαστικό πλεκτικό σχέδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν καλούπια για κουβέρτες, μαξιλάρια ή ακόμα και τσάντες.

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστεί νήμα μεγέθους βελόνας και μια βελόνα μεγέθους που ταιριάζει στο νήμα σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πλεκτικό πλαίσιο για να βοηθήσετε στη διαδικασία. Αρχίστε δημιουργώντας μια αλυσίδα από αέρινους βρόχους, η οποία θα είναι το μήκος του τελικού σας τετραγώνου.

Στη συνέχεια, πλέκετε τρεις αέρινους βρόχους και συνδέστε τους με έναν ακόμα βρόχο. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να έχετε 4 αέρινους βρόχους συνδεδεμένους μεταξύ τους. Στη συνέχεια, πλέκετε 3 πλεκτές βελόνες στον πρώτο αέρινο βρόχο, χρησιμοποιώντας τη βελόνα σας και το νήμα σας.

Στη συνέχεια, πλέκετε άλλες 3 πλεκτές βελόνες στον επόμενο αέρινο βρόχο και συνδέστε τον με τον προηγούμενο. Επαναλάβετε αυτό το σχέδιο στους υπόλοιπους δύο αέρινους βρόχους, μέχρι να έχετε τεθεί σε λειτουργία ένα τετράγωνο Granny. Όταν φτάσετε στο τελευταίο αέρινο βρόχο

Το τέλειο Granny Square: Απλοί οδηγοί και τεχνικές

Το Granny Square είναι μια κλασική τεχνική που χρησιμοποιείται στο κέντημα και στο πλέξιμο για να δημιουργηθούν όμορφα και λειτουργικά κομμάτια. Τα Granny Squares μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν κουβέρτες, μαξιλάρια, καπέλα, τσάντες και άλλα αξεσουάρ.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να δημιουργήσετε το τέλειο Granny Square, ακολουθήστε αυτόν τον απλό οδηγό. Πρώτα, ξεκινήστε με το κεντρικό σημείο του Granny Square. Για να το κάνετε αυτό, δέστε μια βελόνα και βάλτε το νήμα σας στη βελόνα. Εν συνεχεία, δέστε το νήμα σας στο κεντρικό σημείο και δημιουργήστε μια αλυσίδα.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε την πρώτη γραμμή του Granny Square. Γι ‘αυτό, δέστε 3 αλυσίδες και κάντε 2 διπλές βελονιές στο κεντρικό σημείο. Κάντε μια αλυσίδα και ξανακάντε 3 διπλές βελονιές στο κεντρικό σημείο. Συνεχίστε αυτήν τη διαδικασία μέχρι να έχετε ολοκληρώσει την πρώτη γραμμή.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης γραμμής, δημιουργήστε τη δεύτερη γραμμή. Ξεκινήστε με 3 αλυσίδες, κάντε μια αλυσίδα και 3 διπλές βελονιές στο επόμενο κεντρικό σημείο. Στη συνέχεια, κάντε μια αλυσίδα και 3 διπλές βελονιές στην επόμενη γωνία του προηγούμενου Granny Square.

Συνεχίστε να ακολουθείτε αυτήν τη διαδικασία για όλες τις γραμμές του Granny Square. Με κάθε γραμμή, θα πρέπ

Πώς να δημιουργήσετε ένα τετράγωνο Granny για το πρώτο σας πλέξιμο

Αν ψάχνετε για ένα ευχάριστο και χαλαρωτικό χόμπι, το πλέξιμο είναι μια εξαιρετική επιλογή! Όταν ξεκινάτε το πλέξιμο, οι αρχικές σας προσπάθειες μπορεί να φανούν λίγο δύσκολες. Για αυτό το λόγο, θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε ένα απλό Granny Square – ένα από τα πιο βασικά κομμάτια στο πλέξιμο.

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε μια βελόνα πλεξίματος και κλωστή. Το Granny Square αρχίζει με μια αρχική πλεξίδα. Πλέκετε ένα κουμπί (ή “κόμπο”) στη μέση της κλωστής, και μετά πιάνετε τη βελόνα πλεξίματος. Στη συνέχεια, πλέκετε μια αλυσίδα από τρεις βασικά βηματα πλέξιμου (chain stitch), και στη συνέχεια κάνετε έναν κόμπο γύρω από την αλυσίδα.

Για τη δεύτερη σειρά, κάνετε τρεις αλυσίδες και περάστε τη βελόνα σας μέσα από την επόμενη αίτηση (stitch) της προηγούμενης σειράς. Κάνετε έναν κόμπο, και συνεχίζετε αυτή τη διαδικασία σε όλες τις αίτησεις της προηγούμενης σειράς. Όταν φτάσετε στο τέλος της σειράς, κάνετε άλλες τρεις αλυσίδες και γυρνάτε το Granny Square για την επόμενη σειρά.

Συνεχίστε να πλέκετε επιπλέον σειρές, κάθε φορά περνώντας τη βελόνα σας μέσα από τις αίτησεις των προηγούμενων σειρών και κάνοντας έναν κόμπο σε κάθε αίτηση. Όταν φτάσετε στο επιθυμητό μέγεθος του Granny Square, κάντε μ

Πλέξτε ένα τετράγωνο Granny: Συμβουλές και τεχνικές για αρχάριους

Το πλέξιμο είναι μια υπέροχη δραστηριότητα που βοηθά στη χαλάρωση και τη δημιουργία όμορφων προϊόντων. Εάν ανήκετε στους αρχάριους, το πλέξιμο ενός τετραγώνου Granny είναι μια εξαιρετική αρχή για να εξασκήσετε τις δεξιότητές σας. Αυτό το μοτίβο είναι απλό και εύκολο να μάθετε, ενώ παράλληλα διαθέτει αρκετές τεχνικές που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Οι βασικές πλέξιμο του τετραγώνου Granny είναι απλές: αρχίζετε με μια σειρά από αλυσίδες, στη συνέχεια, πλέκετε σε γραμμική κατεύθυνση βάσει ενός συγκεκριμένου μοτίβου. Το μοτίβο Granny περιλαμβάνει πλέξιμο με διπλά και τριπλά βαρέλια, καθώς και ανάποδα πλέξιμο. Με αυτούς τους τρόπους πλέξιμου, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα πλεκτά τετράγωνα με ανοιχτά ή πιο συμπαγή μοτίβα.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές και τεχνικές για να πλέξετε ένα τετράγωνο Granny:

1. Προσέξτε την τάση των νημάτων. Βεβαιωθείτε ότι προσαρμόζετε την τάση για να αποφύγετε το τελικό προϊόν να είναι κυρτό ή σκυμμένο.

2. Κρατήστε το μοτίβο καθαρό. Μια από τις χαρακτηριστικές του τετραγώνου Granny είναι η συνδυασμένη χρήση διαφορετικών μοτίβων, αλλά βεβαιωθείτε ότι η επιλογή σας είναι συνεκτική και δ

Πώς να πλέξετε ένα τετράγωνο Granny με ευκολία: Οδηγοί βήμα-προς-βήμα

Το πλέξιμο είναι μια χαλαρωτική δραστηριότητα που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφύγετε από το άγχος και να δημιουργήσετε κάτι όμορφο. Αν ψάχνετε για ένα εύκολο και όμορφο πρότζεκτ πλεξίματος, προσπαθήστε να πλέξετε ένα τετράγωνο Granny! Στον οδηγό αυτό, θα σας δείξουμε πώς να πλέξετε ένα τετράγωνο Granny βήμα-προς-βήμα.

Βήμα 1: Υλικά

Για να πλέξετε ένα τετράγωνο Granny, θα χρειαστείτε μερικά βασικά υλικά. Θα χρειαστείτε μια βελόνα πλεξίματος, μια κουβέρτα ή μια τσάντα με παπούτσια νήματος, και μια βελόνα για να κλείσετε το τετράγωνο σας.

Βήμα 2: Αρχή

Για να ξεκινήσετε το τετράγωνο Granny, θα χρειαστείτε να ξεκινήσετε με μια αρχή. Δέστε το νήμα στη βελόνα πλεξίματος, και κάντε μια αρχική πλεξίματα. Στη συνέχεια, δέστε το νήμα σε ένα κόμπο και τραβήξτε το σφιχτά.

Βήμα 3: Πλέξιμο

Το τετράγωνο Granny αποτελείται από τρεις γραμμές πλεξίματος. Για να ξεκινήσετε την πρώτη γραμμή, κάντε μια αλυσίδα με 4 βελονιές πλεξίματος. Στη συνέχεια, κλείστε τον κύκλο με ένα slip stitch.

Για να πλέξετε τη δεύτερη γραμμή, κάντε 3 αλυσίδες και αφήστε μια βελόνα από την προηγούμενη γραμμή. Πλέξτε 2 double crochet stitches στην επόμενη αλυσίδα και αφήστε μια αλυσίδα από την προηγούμενη