5 συμβουλές για να πλέκετε τέλεια τετράγωνα Granny κάθε φορά

5 συμβουλές για να πλέκετε τέλεια τετράγωνα Granny κάθε φορά

31 Μαΐου, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

5 συμβουλές για να πλέκετε τέλεια τετράγωνα Granny κάθε φορά

Το πλέξιμο τετραγώνων Granny είναι μια δημοφιλής τεχνική πλεξίματος που δημιουργεί όμορφες και ανθεκτικές κατασκευές. Αν και η τεχνική αυτή μπορεί να φαίνεται απλή, ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται να πλέκουν τετράγωνα Granny επαρκώς. Παρακάτω θα βρείτε 5 συμβουλές για να πλέκετε τέλεια τετράγωνα Granny κάθε φορά.

1. Επιλέξτε το κατάλληλο νήμα: Για να πλέξετε τέλεια τετράγωνα Granny, είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο νήμα. Επιλέξτε ένα νήμα που είναι εύκολο στη χρήση και σε ένα χρώμα που σας αρέσει.

2. Ελέγξτε τη μέγεθος του βελόνιού: Η επιλογή του σωστού μεγέθους βελόνιού είναι σημαντική για τη δημιουργία τέλειων τετραγώνων Granny. Αν χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο βελόνι, το τετράγωνο θα είναι υπερβολικά λεπτό και αδύναμο. Αν χρησιμοποιήσετε ένα μικρό βελόνι, το τετράγωνο θα είναι πυκνό και σκληρό.

3. Ακολουθήστε το μοτίβο σωστά: Το μοτίβο πλεξίματος του τετραγώνου Granny είναι σημαντικό να ακολουθηθεί σωστά. Αν δεν ακολουθήσετε το μοτίβο σωστά, το τετράγωνο θα είναι απόκοσμο και ανισόπεδο.

4. Χρησιμοποιήστε μια βοήθεια μνήμης: Για να εξασφαλίσετε ότι το μοτίβο πλεξίματος ακολουθείται σωστά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βοήθεια μνήμης όπως μια εικόνα ή έν

Οι καλύτερες συμβουλές για να πλέκετε τέλεια τετράγωνα Granny

Το πλέξιμο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα χόμπι παγκοσμίως. Αναζητάτε μια διασκεδαστική και χαλαρωτική δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, τότε το πλέξιμο τετραγώνων Granny είναι ιδανικό για εσάς.

Ακολουθήστε αυτές τις βασικές συμβουλές για να πλέκετε τέλεια τετράγωνα Granny:

1. Επιλέξτε τα κατάλληλα υλικά: Επιλέξτε μια μαλακή και ανθεκτική κλωστή για να αποφύγετε το ξεφτίσμα και την απώλεια του σχήματος του τετραγώνου. Επίσης, επιλέξτε μια κάθετη κλωστή για να βελτιώσετε την εμφάνιση του τελικού αποτελέσματος.

2. Μάθετε το βασικό σχέδιο: Το τετράγωνο Granny είναι ένα από τα πιο απλά σχέδια πλέξιμου. Μπορείτε να βρείτε εύκολα βίντεο στο YouTube ή εικόνες στο Google για να μάθετε το βασικό σχέδιο.

3. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο μέγεθος βελόνας: Οι μικρότερες βελόνες δημιουργούν μικρότερα τετράγωνα, ενώ οι μεγαλύτερες βελόνες δημιουργούν μεγαλύτερα τετράγωνα. Χρησιμοποιήστε τη βελόνα που σας επιτρέπει να πλέξετε με μεγαλύτερη άνεση.

4. Τραβάτε την κλωστή σας: Μην αφήνετε πολλή χαλαρότητα στην κλωστή σας κατά τη διάρκεια του πλεξίματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα λιγότερο συμπαγ

Πλέξτε τα πιο όμορφα τετράγωνα Granny με αυτές τις συμβουλές

Τα τετράγωνα Granny είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια πλεξίματος που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν κουβέρτες, μαξιλάρια, τσάντες και πολλά άλλα. Αναγνωρίζονται εύκολα από το μοτίβο με την κεντρική λουκέτα και τα πολύχρωμα ρίγη γύρω της. Εάν θέλετε να πλέξετε τα πιο όμορφα τετράγωνα Granny, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

1. Χρησιμοποιήστε μια ποικιλία νημάτων: Ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά των τετραγώνων Granny είναι οι πολλαπλές αποχρώσεις νημάτων. Δοκιμάστε να συνδυάσετε διαφορετικά χρώματα για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

2. Κρατήστε το μοτίβο απλό: Αν και οι τετράγωνοι Granny μπορούν να είναι πολύπλοκοι, η απλότητα είναι συχνά η καλύτερη επιλογή. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μόνο δύο ή τρία χρώματα και να κρατήσετε το μοτίβο βασικό.

3. Προσθέστε διακοσμητικά στοιχεία: Για να δώσετε μια ξεχωριστή πινελιά στους τετράγωνους σας, μπορείτε να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία όπως περιμετρικά κορδόνια ή περιττώματα.

4. Χρησιμοποιήστε το σωστό μέγεθος βελονιάς: Το μέγεθος της βελόνας επηρεάζει το αποτέλεσμα του πλέξιματος. Για τα τετράγω

Οδηγίες για να πλέξετε τέλεια τετράγωνα Granny κάθε φορά

Πώς μπορείτε να πλέξετε τέλεια τετράγωνα Granny κάθε φορά; Ακολουθήστε αυτό το εύκολο βήμα-προς-βήμα οδηγό για να δημιουργήσετε όμορφα τετράγωνα Granny με την τεχνική του σημείου Granny.

1. Ξεκινήστε με ένα κόμπο και πλέξτε 3 αέρινες αλυσίδες.

2. Κάντε 2 διπλά βασικά πλέξιμα (dc) στην πρώτη αλυσίδα από τον κόμπο.

3. Πλέξτε 3 αέρινες αλυσίδες και ένα διπλό βασικό πλέξιμο στην ίδια αλυσίδα. Επαναλάβετε αυτό το βήμα άλλες δύο φορές, για ένα σύνολο τεσσάρων διπλών βασικών πλέξιμων και τεσσάρων αλυσίδων.

4. Πλέξτε τρεις αλυσίδες, και στη συνέχεια πλέξτε 3 διπλά βασικά πλέξιμα στο επόμενο κουμπί granny (το τελευταίο κουμπί της προηγούμενης σειράς). Επαναλάβετε αυτό το βήμα μέχρι να φτάσετε στη μέση της σειράς.

1

5. Πλέξτε 3 αλυσίδες, 1 διπλό βασικό πλέξιμο στο επόμενο κουμπί Granny.

6. Ακολουθήστε τα βήματα 3-5 μέχρι να φτάσετε στο τέλος της σειράς.

7. Όταν φτάσετε στο τέλος της σειράς, πλέξτε 2 αλυσίδες και 1 μονό βασικό πλέξιμο στο τρίτο από τα τρία κουμπιά Granny της προηγούμενης σειράς. Πλέξτε 2 αλυσίδες, και στη συνέχεια συνεχίστε με τα βήματα 3-6 για να δημιουργήσετε τη δεύτερη σειρά.

8. Συνεχίστε να πλέκετε τετράγωνα Granny με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό μ

Μαθαίνοντας να πλέκετε τέλεια τετράγωνα Granny με αυτά τα βήματα

Αν θέλετε να μάθετε πώς να πλέκετε τέλεια τετράγωνα Granny, αυτό το άρθρο είναι για εσάς! Πρώτα απ’ όλα, ξεκινήστε με μια βασική κατανόηση του πλεκτικού υλικού που θα χρησιμοποιήσετε. Επιλέξτε ένα μαλακό, αλλά ανθεκτικό νήμα, όπως το ακρυλικό νήμα, και μια καλή βελόνα μεγέθους G ή H.

Αφού επιλέξετε το υλικό σας, ξεκινήστε με μια αλυσίδα από αέρινα βελονιές με το μήκος που επιθυμείτε για το τετράγωνο σας. Στη συνέχεια, πλέξτε τρεις αέρινες βελονιές και ένα διπλό βαρελάκι στην πρώτη αεροβελονιά της αλυσίδας. Συνεχίστε να πλέκετε μέχρι να φτάσετε στο τέλος της αλυσίδας και να προσθέσετε ένα διπλό βαρελάκι στην τελευταία αεροβελονιά.

Στη συνέχεια, για τη δεύτερη σειρά, πλέκετε τρεις αέρινες βελονιές και ένα διπλό βαρελάκι στο επόμενο διπλό βαρελάκι της προηγούμενης σειράς. Συνεχίστε αυτήν τη διαδικασία μέχρι να φτάσετε στο τέλος της σειράς και να προσθέσετε ένα διπλό βαρελάκι στην τελευταία αεροβελονιά.

Για τις επόμενες σειρές, πλέκετε τρεις αέρινες βελονιές και ένα διπλό βαρελάκι στο επόμενο διπλό βαρελάκι της προηγούμενης σειράς. Συνεχίστε μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή διάσταση του τετραγώνου σας.

Με αυτά τα βήματα, θα μάθετε να πλέκετε τέ

Από τον αρχάριο στον επαγγελματία: Μάθετε πώς να πλέκετε τέλεια τετράγωνα Granny

Τα τετράγωνα Granny είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να πλέκετε κουβέρτες, μαξιλάρια και άλλα υφιστάμενα. Αν είστε αρχάριος που θέλετε να μάθετε να πλέκετε τέλεια τετράγωνα Granny, αυτό το άρθρο είναι για εσάς!

Η πρώτη σας επιλογή είναι να βρείτε ένα καλό πακέτο πλεξίματος. Πολλές εταιρείες παράγουν πακέτα με κλωστή, βελόνες και οδηγίες για να ξεκινήσετε. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε ένα πακέτο, μπορείτε να βρείτε επίσης πολλά δωρεάν πρότυπα στο διαδίκτυο.

Αφού επιλέξετε το πρότυπο σας, θα χρειαστεί να μάθετε τους βασικούς κόμπους για το πλέξιμο. Ο βασικός κόμπος για τα τετράγωνα Granny είναι ο “chain stitch”. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να μάθετε πώς να κάνετε αυτόν τον κόμπο καθώς είναι η βάση για όλο το πλέξιμο.

Έπειτα, θα χρειαστεί να μάθετε πώς να πλέκετε το “double crochet” stitch και το “treble crochet” stitch. Αυτοί οι κόμποι θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα τετράγωνα Granny. Πρακτικά, θα πλέξετε ένα κύκλο από double crochet stitches και έπειτα θα προσθέσετε treble crochet stitches στις γωνίες για να κάνετε τη μορφή ενός τετραγώνου.

Μετά από αυτό, θα πρέπει να μάθετε πώς να αλλάζετε χρώματα και να συνδυάζετε διαφορετικά χρώματα για να δημιουργήσετε τα σχέδια που θέλετε. Ένας απλός τρόπος για να κάνετε αυτό είναι να χρησιμο

Βήμα προς βήμα οδηγός για τέλεια τετράγωνα Granny

Τα τετράγωνα Granny είναι ένα απλό, αλλά όμορφο και πολύχρωμο μοτίβο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά είδη κεντήματος. Εάν θέλετε να μάθετε πώς να δημιουργήσετε ένα τετράγωνο Granny, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα:

2

Βήμα 1: Επιλέξτε τα νήματα και τα εργαλεία σας

Για να δημιουργήσετε ένα τετράγωνο Granny, θα χρειαστείτε διαφορετικά κλωστές βαμβακερού νήματος σε διαφορετικά χρώματα, ένα βελονάκι κεντήματος, και μια βελόνα για να κόψετε τα νήματα.

Βήμα 2: Δημιουργήστε το κεντρικό σημείο

Αρχίστε με ένα απλό κυκλικό κεντρικό σημείο. Για να το κάνετε αυτό, περάστε τη βελόνα και το νήμα μέσα και έξω από το ύφασμα σας, και δημιουργήστε έναν κύκλο με μερικά στις στιγμές.

Βήμα 3: Προσθέστε το πρώτο γύρο

Στη συνέχεια, περάστε το νήμα μέσα από το πρώτο στη στιγμή στον κύκλο και δημιουργήστε μια άλλη στιγμή. Συνεχίστε να ακολουθείτε αυτό το μοτίβο, περνώντας το νήμα μέσα από τις στιγμές στον κύκλο και δημιουργώντας νέες στιγμές, μέχρι να έχετε δημιουργήσει έναν γύρο από στιγμές.

Βήμα 4: Προσθέστε το δεύτερο γύρο

Για να δημιουργήσετε το δεύτερο γύρο, αλλάξτε χρώμα νήματος και περάστε το μέσα απ

Πλέξτε τα πιο όμορφα τετράγωνα Granny με αυτές τις εύκολες συμβουλές

Τα τετράγωνα Granny είναι ένας δημοφιλής τρόπος να πλέκετε κουβέρτες, μαξιλάρια και άλλα αξεσουάρ για το σπίτι. Είναι εύκολα στην πλέξη και μπορούν να δημιουργηθούν με διάφορα σχέδια και χρώματα, καθιστώντας τα ιδανικά για κάθε δημιουργικό project.

Αρχίστε την πλέξη ενός τετραγώνου Granny επιλέγοντας τα υλικά σας. Χρησιμοποιήστε νήματα σε διαφορετικούς τόνους για ένα πολύχρωμο αποτέλεσμα, ή επιλέξτε ένα μονόχρωμο νήμα για ένα πιο κλασικό στυλ.

Πρώτα πλέξτε μια άκρη, εξασφαλίζοντας ότι το μήκος του νήματος είναι αρκετά μεγάλο για να δημιουργήσετε έναν ολοκληρωμένο πίνακα. Κάντε έναν κόμπο και αφήστε ένα μικρό κενό πριν αρχίσετε να πλέξετε το πρώτο σας βελονάκι.

Για να πλέξετε ένα τετράγωνο Granny, ακολουθήστε αυτό το μοτίβο:

1. Κάντε 6 αέρινες πλέξεις και συνδέστε τες για να φτιάξετε ένα κύκλο.

2. Πλέξτε 3 αέρινες πλέξεις για να ανεβείτε στο επόμενο επίπεδο.

3. Κάντε 2 διπλές πλέξεις σε κάθε μια από τις αέρινες πλέξεις του προηγούμενου επιπέδου, για να φτιάξετε 12 ραβδιά.

4. Συνδέστε το τελευταίο ράβδο με το πρώτο ράβδο με ένα κλείσιμο βελόνας.

5. Πλέξτε 3 αέρινες πλέξε

Μάθετε πώς να πλέκετε τέλεια τετράγωνα Granny με αυτές τις απλές οδηγίες

Αν αγαπάτε το πλέξιμο, τα τετράγωνα Granny είναι μια κλασική τεχνική που δημιουργεί μοτίβα κεντημένα με διαφορετικά χρώματα. Αν θέλετε να μάθετε πώς να πλέκετε τέλεια τετράγωνα Granny, ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες.

Βήμα 1: Επιλέξτε τα νήματα σας

Για να πλέξετε τα τετράγωνα Granny, θα χρειαστείτε τρία διαφορετικά χρώματα νήματος. Επιλέξτε ένα απαλό για το βασικό χρώμα, ένα πιο σκούρο για το περίγραμμα και ένα τρίτο χρώμα για να δώσετε χαρακτήρα στο μοτίβο.

Βήμα 2: Αρχίστε το μοτίβο Granny Square

Για να αρχίσετε το μοτίβο Granny Square, πλέξτε ένα κόμπο και στη συνέχεια ενωμένετε μερικούς βασικούς βρόχους. Στη συνέχεια, πλέξτε 2 αέρινους βρόχους και 3 διπλούς βρόχους. Επαναλάβετε αυτό το μοτίβο πέντε φορές ακόμα, με κάθε επανάληψη να αυξάνετε τον αριθμό των διπλών βρόχων στη μέση του πίνακα.

Βήμα 3: Πλέκτε τον περίγραμμα

Για να πλέξετε το περίγραμμα του τετραγώνου Granny, πλέξτε ένα βασικό κύκλο με το σκούρο χρώμα και εντάξει αυτό με το πρώτο μοτίβο. Στη συνέχεια, πλέκτε γύρω από την περίμετρο του τετραγώνου με διπλούς βρόχους, κάθεται σε κάθε γωνία.

Βήμα 4: Πλέκτε το μοτίβο

Εναλλάξτε τα χρώματα και πλέξτε το μοτίβο Granny Square στο κέντρο του περιγράμματος. Α

Τα μυστικά για τέλεια τετράγωνα Granny: Οδηγίες και συμβουλές

Τα τέλεια τετράγωνα Granny είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χειροποίητα κεντήματα. Αυτή η τεχνική κεντήματος προσθέτει μια μοναδική πινελιά σε ρούχα, πετσέτες, κουβέρτες και άλλα αντικείμενα. Αναζητάτε τρόπους να βελτιώσετε το κεντήματό σας; Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες και συμβουλές για τα τέλεια τετράγωνα Granny.

1. Επιλέξτε το σωστό νήμα: Το νήμα είναι κρίσιμο για το τελικό αποτέλεσμα του κεντήματος. Χρησιμοποιήστε μόνο ποιοτικά νήματα που είναι κατάλληλα για χειροποίητα κεντήματα.

2. Χρησιμοποιήστε το σωστό βελονάκι: Επιλέξτε ένα βελονάκι που είναι κατάλληλο για το νήμα και το ύφασμα που χρησιμοποιείτε.

3. Προετοιμαστείτε προσεκτικά: Πριν ξεκινήσετε το κέντημα, βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα είναι καθαρό και σιδερωμένο. Σχεδιάστε το μοτίβο σας και επιλέξτε τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε.

4. Ξεκινήστε από τη μέση: Αντί να ξεκινήσετε από την άκρη, ξεκινήστε το κέντημα από το κέντρο. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ισορροπία του σχεδίου.

5. Προσαρμόστε την τάση του κέντηματος: Για να δημιουργήσετε τα τέλεια τετράγωνα Granny, πρέπει να προσαρμόσετε την τάση του κέντηματος. Μην κεντήσετε πολύ σφιχτά ή πολύ χαλαρά.

6. Συνεχίστε με συνέπεια: Κ