7 βελονιές βελονιού που πρέπει να γνωρίζει κάθε αρχάριος

7 βελονιές βελονιού που πρέπει να γνωρίζει κάθε αρχάριος

31 Μαΐου, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

7 βελονιές βελονιού που πρέπει να γνωρίζει κάθε αρχάριος

Αν είστε αρχάριος στη βελονιά, μπορεί να φανεί αρκετά συναρπαστικό να ξεκινήσετε το πλέξιμο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε το πλέξιμο με βελόνες με επιτυχία. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσω 7 βελονιές βελονιού που πρέπει να γνωρίζει κάθε αρχάριος.

1. Βελονιά δεξιάς και αριστερής: Αυτές οι δύο βελονιές είναι οι πιο βασικές και πρέπει να είναι γνωστές σε όλους. Με τη βοήθειά τους μπορείτε να δημιουργήσετε την πλειοψηφία των πλεκτών επιτυχημένα.

2. Βελονιά αύξησης: Αυτή η βελονιά χρησιμοποιείται για να αυξήσετε τον αριθμό των σημείων στο κατάμαυρο μέρος της δουλειάς σας. Είναι απαραίτητο να μάθετε αυτήν την βελονιά όταν θέλετε να πλέξετε κάτι σαν ένα καπέλο ή μία κάλτσα.

3. Βελονιά μείωσης: Η βελονιά μείωσης χρησιμοποιείται για να μειώσετε τον αριθμό των σημείων στο κατάμαυρο μέρος της δουλειάς σας. Αυτή η βελονιά είναι σημαντική όταν θέλετε να κάνετε σχήματα, όπως τρίγωνα ή κύκλους.

4. Βελονιά περιστροφής: Η βελονιά περιστροφής είναι μία από τις βελονιές που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσετε διακοσμητικά σχήματα στη δουλειά σας. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε αυτή

Το κατάλληλο μέγεθος βελόνας για κάθε νήμα

Όταν πρόκειται για πλέξιμο, η επιλογή της σωστής βελόνας για το κάθε νήμα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η χρήση της σωστής βελόνας μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα του πλεκτικού έργου σας.

Η πρώτη παράμετρος που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή της βελόνας είναι το μέγεθος του νήματος. Για παράδειγμα, ένα νήμα μεγέθους 3 ή 4 θα απαιτεί μεγαλύτερη βελόνα από ένα νήμα μεγέθους 8 ή 10.

Επιπλέον, η πυκνότητα του υφάσματος που χρησιμοποιείτε πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη. Για υφάσματα μεγάλης πυκνότητας, χρησιμοποιήστε βελόνες μεγαλύτερου μεγέθους για να διευκολύνετε την εισαγωγή του νήματος στο υλικό. Αντίθετα, για υφάσματα με μικρότερη πυκνότητα, χρησιμοποιήστε μικρότερες βελόνες για να αποφευχθεί η δημιουργία μεγάλων οπών στο υλικό.

Επιπλέον, ο τύπος του νήματος μπορεί επίσης να επηρεάσει την επιλογή της βελόνας. Για παράδειγμα, τα μεταξωτά νήματα απαιτούν μικρότερο μέγεθος βελόνας από τα βαμβακερά νήματα.

Για να συνοψίσουμε, η επιλογή της κατάλληλης βελόνας για το κάθε νήμα είναι ζωτικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα του πλεκτικού έργου σας. Η προσαρμογή του μεγέθους της βελόνας στο νήμα, στο υλικό και στον τύπ

Βασικά σημεία πλεξίματος που πρέπει να γνωρίζει κάθε αρχάριος

Το πλέξιμο είναι μια δημοφιλής χειροτεχνία που μπορεί να είναι χαλαρωτική, δημιουργική και πολύ ικανοποιητική. Για τους αρχάριους, το πλέξιμο μπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολο, αλλά με την κατάλληλη καθοδήγηση και την πρακτική, μπορεί να γίνει εύκολο και ευχάριστο. Εδώ είναι μερικά βασικά σημεία πλεξίματος που πρέπει να γνωρίζει κάθε αρχάριος.

1. Cast on (Ρίξτε τις βελόνες): Αυτό είναι το πρώτο βήμα στο πλέξιμο και απαιτεί τη δημιουργία ενός αρχικού “πακέτου” βελόνων. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να ρίξετε τις βελόνες, όπως το πλέξιμο με λωρίδες ή το πλέξιμο με σχοινί.

2. Knit stitch (Πλέξιμο): Αυτό είναι το βασικό σημείο πλεξίματος που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσετε το πλέγμα. Για να το πλέξετε, εισάγετε τη βελόνα στη βελόνα και τραβήξτε το νήμα πάνω από τη βελόνα. Στη συνέχεια, περάστε τη βελόνα κάτω από το νήμα και τραβήξτε το μέσα από τη βελόνα. Αυτό δημιουργεί ένα νέο βαθμό πλέξιμου.

3. Purl stitch (Πλέξιμο ανάποδα): Αυτό είναι το αντίστοιχο σημείο πλεξίματος του knit stitch και χρησιμοποιείται για να δημιουργήσετε το ανάποδο πλέγμα. Για να το πλέξετε, εισάγετε τη βελόνα στη βελόνα από το πίσω μέρος και περάστε το

Πώς να διορθώνετε λάθη στο πλέξιμο με βελόνες

1

Το πλέξιμο με βελόνες είναι μια χαλαρωτική και δημιουργική ασχολία που μπορεί να φέρει τέλεια αποτελέσματα, αλλά πολλές φορές οι αρχάριοι επισκευάζουν λάθη. Είναι σημαντικό να μάθετε πώς να διορθώνετε αυτά τα λάθη για να μην αποθαρρυνθείτε και να συνεχίσετε να πλέκετε.

Ένα κοινό λάθος είναι το πλέξιμο στραβά. Αν παρατηρήσετε ότι η σειρά σας είναι στραβή, απλά ξεκινήστε από την αρχή της σειράς. Ένα άλλο κοινό λάθος είναι η απώλεια των βελόνων. Αν χάσετε μια βελόνα, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βελόνα από ένα άλλο πλέγμα για να συνεχίσετε τη δουλειά σας.

Άλλη μια συνήθης αδυναμία είναι η απώλεια σημείων στα πλεκτά σας. Αν παρατηρήσετε ότι λείπει ένα σημείο, χρησιμοποιήστε μια βελόνα και κλωστή για να αντικαταστήσετε το σημείο που λείπει. Ένα άλλο λάθος που μπορεί να συμβεί είναι η απώλεια της μπάλας νήματος. Σε αυτήν την περίπτωση, κάντε μια δέστε για να συνδέσετε το νήμα με μια άλλη μπάλα.

Τέλος, ένα σημαντικό μέρος του πλεκτού είναι η μέτρηση. Αν ανακαλύψετε ότι το πλεκτό σας δεν έχει το σωστό μήκος ή πλάτος, απλώς αποτυπώστε τα μέτρα σας και ξανακάντε το πλέξιμο.

Μερικά λ

Οι διαφορετικοί τύποι βελονιών και ποιος είναι ο κατάλληλος για το πλέξιμο σας

Βελονιές! Ένα βασικό εργαλείο για όλους τους λάτρεις του πλεκτού και πλεκτικού. Υπάρχουν διάφοροι τύποι βελονιών, καθένας με τη δική του σκοπιμότητα και χρήση. Για να διαλέξετε την κατάλληλη βελόνα για το συγκεκριμένο πλέξιμο σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις διαφορές τους.

Οι βασικοί τύποι βελονιών περιλαμβάνουν τις μακριές βελόνες, τις κοντές βελόνες, τις κυκλικές βελόνες και τις αποσπώμενες βελόνες. Οι μακριές βελόνες είναι ιδανικές για το πλέξιμο τρίχας ή για πλεκτικά μεγάλου μήκους. Οι κοντές βελόνες είναι καλές για το πλέξιμο σε χώρους με περιορισμένο χώρο, όπως το πλέξιμο σε λαιμούς ή μανσέτες. Οι κυκλικές βελόνες είναι εξαιρετικές για το πλέξιμο σε κυκλικό σχήμα, όπως σε καπέλα ή σε κάλτσες. Τέλος, οι αποσπώμενες βελόνες επιτρέπουν την αλλαγή του μεγέθους της βελόνας και είναι χρήσιμες για να δημιουργήσετε διάφορα μεγέθη αιχμηρών.

Εκτός από τους βασικούς τύπους βελονιών, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να επηρεάσουν την επιλογή σας. Η διάμετρος της βελόνας, η ευκολία χρήσης και η σκληρότητα του υλικού είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Ανάλογα με τον τύπο πλεκτού, διαλέξτε την κατ

Βασικά είδη νημάτων και πώς να τα διαλέγετε

Τα νήματα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για κάθε ράφτη. Ωστόσο, διαλέγοντας το κατάλληλο νήμα μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχή ολοκλήρωση ενός έργου. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη νημάτων που είναι διαθέσιμα στην αγορά, και είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτό που είναι κατάλληλο για το έργο σας.

Το βασικότερο είδος νήματος είναι το βαμβακερό νήμα. Είναι ένα απαλό και ευέλικτο νήμα που είναι ιδανικό για πολλά διαφορετικά είδη ραφής. Αν χρειάζεστε κάτι πιο ανθεκτικό, τα νήματα πολυεστέρα είναι μια καλή επιλογή. Αυτά τα νήματα είναι πολύ ανθεκτικά στη φθορά και ιδανικά για ράψιμο που απαιτεί πολλή αντοχή.

Τα νήματα μετάξι είναι επίσης δημοφιλή για ορισμένα είδη ραφής. Αυτά τα νήματα έχουν μια λεία υφή και μια λαμπερή όψη. Είναι ιδανικά για εξαιρετικά λεπτομερή ράψιμο, όπως σε κοστούμια ή φορέματα.

Τα νήματα βαμβακερού πολυεστέρα είναι άλλη μια εξαιρετική επιλογή. Αυτά τα νήματα είναι ανθεκτικά και ευέλικτα, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά διαφορετικά είδη ραφής. Επιπλέον, είναι πολύ οικονομικά.

Τέλος, τα νήματα που φωσφορίζουν στο σκοτάδι είναι άλλη μια ενδιαφέρουσα επιλογή για ορισμένα είδη ραφής. Αυτά τα νήματα είναι

Πώς να καταλάβετε τους οδηγούς πλεξίματος

Οι οδηγοί πλεξίματος μπορεί να φαίνονται σαν μυστήριο στην αρχή, αλλά είναι πραγματικά απλοί στη χρήση τους. Αναλόγως με τον τύπο του πλεξίματος που επιλέγετε, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς οδηγούς πλεξίματος.

Σε γενικές γραμμές, οι οδηγοί πλεξίματος βοηθούν στη διατήρηση του πλεξίματος σε μια συγκεκριμένη σειρά και σε μια συγκεκριμένη στήλη. Οι οδηγοί αυτοί είναι κατασκευασμένοι από διάφορα υλικά, όπως πλαστικό, μέταλλο ή ξύλο.

Για να χρησιμοποιήσετε τους οδηγούς πλεξίματος, θα πρέπει να τους τοποθετήσετε στο πλαίσιο του πλεξίματος, στη σειρά και τη στήλη που επιθυμείτε. Κατόπιν, θα πρέπει να περάσετε το νήμα μέσα από τον οδηγό και στη συνέχεια να συνεχίσετε το πλέξιμο σας.

Είναι σημαντικό να προσέξετε τη σωστή τοποθέτηση των οδηγών πλεξίματος, καθώς αυτό θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα του πλεξίματος σας. Επίσης, θα πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο οδηγού πλεξίματος ανάλογα με το είδος του πλεξίματος που θέλετε να κάνετε.

Συνοψίζοντας, η χρήση των οδηγών πλεξίματος είναι απαραίτητη για το επιτυχές πλέξιμο. Με τη σωστή τοποθέτηση τω

Τι είναι τα λάθη στο πλέξιμο και πώς να τα αποφύγετε

Το πλέξιμο μπορεί να είναι μια χαλαρωτική δραστηριότητα και μια όμορφη τέχνη, αλλά αν δεν γίνει σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε λάθη και απογοήτευση. Υπάρχουν κάποια κοινά λάθη που μπορούν να συμβούν κατά το πλέξιμο και η καλή είδηση είναι ότι μπορούν να αποφευχθούν μερικά βήματα.

Ένα από τα κοινά λάθη που συμβαίνουν κατά το πλέξιμο είναι η ανεπαρκής αρίθμηση των πλεξίματων. Για να αποφύγετε αυτό το λάθος, ελέγξτε πάντα τον αριθμό των πλεξίματων που κάνετε σε κάθε σειρά και βεβαιωθείτε ότι είναι ο σωστός αριθμός.

Άλλο ένα κοινό λάθος στο πλέξιμο είναι η ανεπαρκής τάση του νήματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια δουλειά που δεν είναι σφιχτή και σταθερή. Για να αποφύγετε αυτό το λάθος, βεβαιωθείτε ότι το νήμα σας είναι πάντα τεντωμένο και ότι το πλέξιμο είναι σταθερό.

Επίσης, μια άλλη κοινή παραβίαση στο πλέξιμο είναι η ανεπαρκής ακολουθία των προτύπων. Αν δεν ακολουθήσετε το μοτίβο σωστά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ανισορροπία στη δουλειά σας. Για να αποφύγετε αυτό το λάθος, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις σωστές κινήσεις.

Αν κάνετε λάθη στο πλέξιμο, μην απελπίζεστε. Μπορείτε να διορθώσετε τα λάθη σας μερικά βήματα. Ακολουθ

Πώς να φτιάχνετε πλεκτές δείκτες για το πλέξιμο σας

Αν αγαπάτε το πλέξιμο, οι πλεκτοί δείκτες είναι ένα από τα πιο βασικά και χρήσιμα εργαλεία σας. Αυτοί οι δείκτες σας επιτρέπουν να μεταφέρετε το νήμα σας μέσα από τα σημεία και να δημιουργήσετε τις αγαπημένες σας πλεκτές. Αν θέλετε να μάθετε πώς να φτιάχνετε τους δικούς σας πλεκτούς δείκτες, ακολουθήστε αυτούς τους απλούς οδηγούς.

Πρώτα απ’ όλα, θα χρειαστείτε να αγοράσετε τα υλικά για τους πλεκτούς δείκτες. Θα χρειαστείτε δύο βελόνες, κοντές ή μακριές ανάλογα με την προτίμησή σας, και ένα υλικό για το λαβίδα. Το λαβίδα μπορεί να είναι φτιαγμένο από διάφορα υλικά, όπως ξύλο, πλαστικό ή μέταλλο.

2

Η επόμενη βήματα είναι να αρχίσετε να φτιάχνετε τους πλεκτούς δείκτες σας. Κρατώντας τη βελόνα με το δεξί σας χέρι και το λαβίδα με το αριστερό σας χέρι, τοποθετήστε το νήμα σας μεταξύ των δύο βελόνων. Στη συνέχεια, περάστε τη βελόνα και το νήμα στο λαβίδα και σφίξτε το λαβίδα για να κρατήσετε το νήμα σταθερό.

Τώρα, μπορείτε να αρχίσετε να πλέκετε το νήμα σας. Πιάστε τη βελόνα με το δεξί σας χέρι και αφήστε το λαβίδα. Από εδώ και πέρα, ακολουθήστε τις οδηγίες για το συγκεκριμένο μοτίβο που θέλετε να δημιουργήσετε.

Μερικά συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσου

Πώς να φτιάχνετε την τέλεια τάπα για το πλεκτό σας

Όταν πλέκουμε, ένα από τα βασικά μας εργαλεία είναι η τάπα. Μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά μια καλή τάπα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα του πλεκτού μας. Ακολουθώντας αυτές τις απλές οδηγίες, μπορείτε να φτιάξετε μια τέλεια τάπα για το πλεκτό σας.

Υλικά:

– Μια δύναμη (π.χ. αγκίστρι)

– Κλωστή σε αντίστοιχο χρώμα

– Βελόνα

– Ψαλίδι

Οδηγίες:

1. Αφήστε αρκετή κλωστή στο τέλος του πλεκτού σας για να φτιάξετε την τάπα.

2. Απλώστε το πλεκτό σας σε μια επίπεδη επιφάνεια και διπλώστε το στη μέση.

3. Χρησιμοποιήστε τη βελόνα για να κλωστοβολήσετε το άκρο της κλωστής στο κέντρο του διπλωμένου πλεκτού σας.

4. Πάρτε το ψαλίδι και κόψτε το πλεκτό σας λίγο πάνω από την τάπα που μόλις φτιάξατε.

5. Με τη βοήθεια της δύναμης σας, περάστε το άκρο της κλωστής μέσα από την τρύπα στο κέντρο της τάπας και τραβήξτε το προσεκτικά μέχρι να φτάσει στο άλλο άκρο του πλεκτού σας.

6. Σφίξτε την τάπα και κόψτε το υπερβολικό μήκος της κλωστής.

Και έτσι, η τέλεια τάπα για το πλεκτό σας είναι έτοιμη! Μην ξεχνάτε να αφήνετε αρκετή κλωστή για να φτιάξετε την τάπα σας και να είστε προσεκτικοί όταν κόβετε το πλεκτό σας. Α